Som liten elsket jeg å spise ting jeg fant i naturen, enten det var bær eller "surablader" som var noe barna i Kirkenes spiste og som vokste overalt (jeg bodde i nord fra jeg var 6 til 10 år). Jeg likte også ideen om å spise egenfisket fisk, men kan ikke huske å ha fått en eneste, til tross for tallrike forsøk.
Jeg maste på Frøydis om at hun skulle skrive et
blogginnlegg om å lage egen te, fordi jeg hadde så lyst til å begynne med det selv. Inspirert av henne, lagde jeg te av kinesisk mynte og bringebærblader:
|
Man kan bruke både ferske og tørkede blader. Teen ble mild, men veldig god. |
|
Elsker myntete, hater unødvendig emballasje. |
|
Redaktøren i BLA, Ulla Svalheim, gjorde meg oppmerksom på at man også kan lage te av hylleblomster. |
|
Og det viste seg at samboeren min eier en dehydrator...?? |
|
Bringebærblader og hylleblomster tørker seg i 40 grader i 12 timer for at jeg skal ha god te i høst. |
|
Nydelige, små glasskrukker fant jeg også. Det blir egenplukket og egentørket te foran peisen i vinter. |
Kommentarer
Legg inn en kommentar